Skip to main content

FOX 615 – Teleprotection

Şebeke operasyonları için kritik olan, telekoruma yoluyla enerji hatlarının korunmasıdır. Telekoruma sistemleri, elektrik şebekelerinin kendileriyle birlikte geliştirilmiştir ve kullanılan operasyonel iletişim ağları temel olarak bu uygulamalar tarafından yönlendirilmektedir. 1940 yılında, ortalama bir telefon kullanıcısı döner tuşlu telefonla yeni yeni tanışırken, Hitachi Energy elektrik hattı iletişimini devreye sokuyordu: telekoruma verilerini taşımak için elektrik iletim altyapısını kullanıyor ve ayrı bir Pilot Hat ihtiyacını ortadan kaldırıyordu.

Kritik sistemlerin iletişiminde kullanılan ağlar inanılmaz bir hızda gelişmiştir, bunun başlıca nedeni yeni uygulamalardır (örneğin akıllı telefonlar, YouTube, e-posta) ve bu da artan bant genişliği talebiyle sonuçlanmaktadır. Bunun sonucunda veri iletimi için daha yüksek kapasiteli ve hizmet kalitesine daha az odaklanan ağ çözümleri ortaya çıkmıştır.

Buna karşın telekoruma sistemleri her zaman kritik altyapıyı koruma baskısı altında çalışmıştır. Güvenilirlik ve hizmet kalitesi çok önemlidir, esneklik gereklidir ve yeni teknolojiler ve teknikler, elektrik şebekesinde güvenle kullanılmadan önce mevcut ekipmanla eşleşecek veya onları aşacak kadar sağlam olduklarını kanıtlamalıdır.

Merdivenköy Mah. Business İstanbul
Nur Sok. A Blok No:1/1 İç Kapı No: 41
Kadıköy 34732 İstanbul.
+90 216 340 7172
bilgi@avd.com.tr

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

AVD Teknoloji

Müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak ve sektördeki yeniliklerin öncüsü olmak için sürekli olarak yenilikçi çözümler geliştiriyoruz.