Skip to main content

Güç Hattı Taşıyıcısı

Power Line carrier sistemleri iletişim için mevcut elektrik iletim hatlarını kullanan bir haberleşme çözümüdür.

MCD80 modüler kuplaj cihazları, Hitachi Energy’nin ETL600 gibi Güç Hattı Taşıyıcı (PLC) terminallerini, CVT’ler (Kapasitif Voltaj Transformatörleri) aracılığıyla yüksek voltajlı güç hatlarına bağlamak için kullanılır. Bu cihazlar, PLC terminalleri için optimum empedans eşleşmesi, frekans ayrımı ve 50/60 Hz güç frekansı ile aşırı gerilim geçici akımlarının güvenli izolasyonunu sağlar. MCD80, bant geçiren veya yüksek geçiren filtreleme karakteristiği ile tek veya çok fazlı kuplaj için yapılandırılabilir ve en son IEC ve ANSI standartlarına uygundur.

Dijital iletişim sistemlerinin, özellikle fiber optik bağlantıları kullananların artan kullanımına rağmen, PLC (Power Line carrier), güç sistemlerinin operasyonel ihtiyaçlarını karşılamak için hala en uygun maliyetli ve güvenilir çözümdür. Bu özellikle, uzun mesafeler boyunca yalnızca düşük hacimli verilerin iletilmesi gerektiğinde geçerlidir.

Mevcut bir Power Line Carrier “PLC” ağı, uzun yıllar boyunca yapılan önemli bir yatırımı temsil eder ve maliyet ve sistem işletimi nedenleriyle, kısa bir süre içinde dijital bir sistemle değiştirilmesi nadiren mümkündür veya gereklidir. Mevcut bir PLC ağı genellikle değiştirilmek yerine faydalı bir şekilde genişletilebilir ve bu gibi durumlarda, frekans tahsisi herhangi bir kanal sıkıntısını hafifletmek için dikkatlice planlanmalıdır. Diğer durumlarda, bir PLC kanalı fiber tabanlı dijital kanallara yedek olarak kullanılır ve en zorlu koşullarda güvenilir bir iletişim bağlantısı sağlar.

PLC ve transfer açma alanında onlarca yıldır başarılı bir şekilde yer alan Hitachi Energy, PLC geliştirmenin ön saflarında yer alarak yüksek teknik standartlarını ve yetkinliğini kanıtlamaya devam etmektedir. Hitachi Energy, PLC sistemlerine beş aşamalı değişken bant genişliği ve dijital ve analog verilerin esnek bölümlendirilmesi ile en son teknolojileri sunmakta, sistem ve uygulama mühendisliğinde müthiş bir kabiliyetle desteklenmektedir.

Güç Hattı Taşıyıcı Sistemi

Evrensel Güç Hattı Taşıyıcı Sistemi ETL600 R4 (ETL600), kritik altyapılar için güvenli iletişim çözümleri sunan gelişmiş bir PLC (Power Line Carrier) sistemidir.

Güç Hattı Taşıyıcı Kuplaj Filtresi

MCD80 modüler kuplaj cihazları, PLC terminallerini, Kapasitif Voltaj Transformatörleri (CVT’ler) aracılığıyla yüksek voltajlı güç hatlarına bağlamak için kullanılır.

Merdivenköy Mah. Business İstanbul
No:2/A 34732 Kadıköy/İstanbul.
+90 216 340 7172
bilgi@avd.com.tr

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

AVD Teknoloji

Müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak ve sektördeki yeniliklerin öncüsü olmak için sürekli olarak yenilikçi çözümler geliştiriyoruz.